Monday, 4 November 2013

HalFesT - MIECC - MINES

on 4 october 2013, lepas abes klas, kitorang decide nk g halfest dkat mines...saje nk g jenjalan....pdhal esoknyer kitorang nk ke cameron lak...tp yg ni lain...konon2 sambil beli jajan tuk gerak jauh sok...hehehe..alasan !
hurmm...halfest ni sbenarnyer singkatan dari 'halal festival' .. so, mkanan n produk2 yg dijual kt c2, sumer dijamin HALAL ! hehehe....
kitorang saje pusing2 kt dlam tu sambil cari makan.....boleh tahan besar la festival tu...tp kan, aku ase la, yg KUD dkat putrajaya ai tu lg bez even bkan wat dlam bangunan beraircond....yg ni agak boring sbb mkanan yg dijual kurang menarik minat kitorang....hehe....


kitorang jumpa heliza =) she so cute !

upin ipin =p

we !

jom balik ~~

while waiting them in fitting room..lisa n emy...hehe

sempat ag shopping b4 balik...ngeeeee

Futsal ~ 7 STARZ =)

on 21 september 2013 =)
caye x, kitorang tubuhkan 1 team futsal tuk match ai nie.....yuuhuuu =p
name team kitorang, 7 STARZ ! y ?? sbb kami bertujuh - azza, emy, lisa, sasa, kak ika, rina, syida ~~~
futsal ni kitorang lawan kt pusat sukan vrox bangi.....


this is our cute team =)

ni masa 1st game...berkobar2 je nak maen...tp kalah...hak3 

ni 2nd last game.....

sengit jugak game ni....

smile ! hehehe

peace ! =)

*walaupun kami kalah dlam setiap game, tp kitorang hepi n enjoy2 sgt2 main futsal ni...thanx to my team n congrates ! korang mmg bez ! len kali kite men ag yer....hihihi..masa laz game jugak la aku injured...hurmm..ade la kenangan tuk futsal kali nie...kui3
n thanx jgak to someone yg tlong amekkan pic nie =D



Fly Darling Fly ~~~

Today is da day : 12 september 2013 
Ai ni darling akan fly ke jordan.....tuk sape yg xkenal darling, darling is like my 'adik angkat' ...kitorang kenal msa orientasi kt mestech....tido same..makan same...gelak same...hurmm...like sistaship masa sekolah sbb kitorang same2 dari sbp =)
her name is JASLINDA...but i called her darling sbb muka dier mcam darling ngasri pelakon tu...hehe...n die pn panggil aku darling =)
die student JUST...jordan university science technology...die ade kt mestech tuk setaun je for foundation..n she is dentist to be ^_^ 

she is my darling =) 

before die fly, kitorang yg 1 umah mase kt ostel dulu, g jumpa darling kt KLIA :'(




p/s : take care darling....study leklok...jgn notty2....n jgn kawen kt sane yer,susah kami nk g =) hehehe.....luv u n will miss u !!!


Friday, 25 October 2013

WeddinG MY SyS =)

Ermm....kalo yg kenal sayer, mesti tertanyer2, sejak bler lak azzah ni ade kakak kan....hehe...actually, ni senior sayer masa sekolah dulu...n die anak angkat umi abah sayer =) so, jd la kakak sayer...hihi...
Wedding die ni masa raya ai tu - on 3 Syawal - 10 Ogos 2013...saya g umah die sehari awal sebelom die kawen =) sbb da janji nk tlong ape yg ptt....so, sayer tido ngan kakak malam sebelom dier kawen ^_^

ni la pengantinnyer...abg ayie n kakak ila ^_^ (actually, abg eyie tu 2 pupu sayer...n dorang kawen ni pn, sayer yg jd org tgh...kui3)

ni gmbar masa tgh wat preparation tuk majlis kakak...n tu ade skali baju kakak n abg =)

pagi b4 gerak ke masjid tuk akad nikah ^_^ 

while waiting imam.....

muka kakak bahagia je tnggu abg lafaz akad nikah...tp lpas abg da lafaz, menangis lak dier....hihi

sesi batalkan air semayang...sarung gelang...sarung cincin..bg duit hantaran...

wif their mothers =) ayah 2-2 pengantin da xde.....

me n kakak before rombongan pengantin lelaki smpai =) kakak, u r so gorgeous!

kakak berposing depan cameraman =) hehehe

kakak n abg ! selamat pengantin baru ^_^ moga cinta kamu kekal hingga ke syurga ~~

hantaran dari kakak tuk abg...yg sbelah abg xsempat tngkap gmbar....

makan beradab =) kitorang pn menyebok nk amek gmbar sbb da nk balik da.....

3 hero yg setia menanti....hik3 

ni gmbar yg msa majlis sbelah lelaki kt raub,pahang...actually,aku xg pon..so, amek kt fb je la...hehehe

luv u kakak n abg ! moga cepat2 dpat baby yer ^_^









B.O.S.A.N ! bosan ! BOsAn !

Hurmm....baca tajuk pon da ase bosan giler......huhu -_- 
my sem 3 life......hadoi...xtao mane silapnyer....kitorang dpat amek 3 subjek jew....n 9 kredit hour....pe nk jd ngan kitorang nie....

setiap ary, klas mmg xbape nk byk....then kdang2 tu,lecturer cancel klas...so???mmg xde so lah...duk diam2 je kt umah ni >_<
xtao nk wat hobi pe dah...stp ary, bukak mata, bkak twitter..pastu facebook..pastu instagram..wechat..haa...ape2 je la yg bole dibukak...huhuhu

yg aku lak, da ase xde keje sgt, sumer bende aku nk tangkap gmbar letak kt wechat la...twit la..insta lg la...hehehe...nk tgk contoh gmbar ? hahaks ...jeng3......

ni gmbar my supplement yg aku kne mkan stp ary sbb terlalu kurus...hehehe

ni kawasan apartment aku..apartment cemara =)

beli lipbalm baru pn nk tangkap gmbar...hehehe

pisang ! bez2....hehe

mihun yg xbape lembut....hehe...sbb rendam kejap jew...tp tetap sedap !

my new diary =) dun ask wif who....huhu

u r my sunshine ^_^  comel kan bantal nie ~~

ni dinner aku time aku xase nk makan nasi or roti....hehe


Wednesday, 9 October 2013

CameroN HighlanD 5oct13

On 051013 ^_^ kitorang ke cameron highland ! who's ?? me n my dearsssssssss =D
kitorang g 2 kete...1 kete ade along, kak long n adk kak long...n another kete ade me,abg mi,lisa n erme...
awal2 pg ag kitorang gerak dari bangi....da dekat tgh ary kitorang smpai sane....ermm...xnk cter byk....jom cter smbil tgk gambar ! =D


me at cameron =) cantik sgt lavender ungu tu ~~~ 

ni 1st tempat kitorang g =) agro farm strawberri..kitorang dtg mkan salad,krim strawberri n strawberry cheesecake ^_^ peace ! nyum2 ~~

hero yg 'melindungi' kami ^_^

4 dara pingitan yg cun ! hik3 =p

we at bharat tea ~~ alang2 da smpai cni kan..kne la melawat ladang teh nie....

is eating strawberry chocolate ^_^ really hepi wif u my bff ! 

we n flowers ! cantik sgt2 bunga2 kt dlam lavender cameron ni....geram je tgk..ase nk amek sumer letak kt umah je...hehe...mcam2 wane lak tu...

act like kanak2 ribena ^_^ cute x kami ? hihihi

again ! we n flowers ! 

Thanx a lot to along n abg mi coz bawak kami ke cameron nie....mmg 1 kenangan terindah lah dgn kawan2...ase nk g ag je len kali...insyaAllah ~~~






Why I Didn't Choose You !?!

Setiap org ade pengalaman 'couple' even skali...kan...bdak2 zaman skrg pn da pndai bercouple...kt sekolah da gatai...hehehe....tp nk wat cne, skrg ni bdak2 terdedah sgt ngan dunia luar..kalo xtgk,drang baca ..tenet kt ujung jari jew...xley watpe ah....huhu



Same goes to me.....aku pnah cter sal life aku b4 diz...couple ngan sape...bler..kt mane..mcm mane...ptus bler...xkisah lah org da bca or x...ermm....yg pasti, stp kali aku couple tu, ade kisah disebalik stp hbungan tu...dgr cam misteri gler kan...hak3....aku da pnah couple 6 kali ! ENAM KALI ! byk kan...kalo org dgr, mesti ckap, playgurlnyer dier....hurmm..suka aty korang lah..mulut korang kan....
kalo xcouple pn, ade la skandal...kot...huhu....stp kali couple tu jgak, aku yg mtk ptus ngan dorang....kejam x aku?! huhuhu.....
Actually, aku ni jenis yg agak susah la laki nk paham...perangai aku ni pelik sgt kot...tp mlas ah nk cter...aku bkn nk cter sal aku kt cni...nk cter sal hbungan aku sbelom2 nie.....hurmmm...cne ea nk mula....aku terasa nk luah kt cni, ape yg aku ase ngan ex2 aku sbelom nie...n y aku mtk ptus ngan dorang n y aku xpilih dorang.....
tp kan...aku xnk la ckap yg mne perangai cne....aku xla jaat nk burukkan org...cuma,kdg2 tu ase da xtahan sgt nk pendam sorang2...so, kne la luahkan...n cara aku nk luahkan, aku nk tulis kt cni  =)

Aku start couple msa f3...gler muda kan..ngade tol...hurm...couple setaun,ptus..pastu msa f4 setaun,ptus..msa f5 aku single..nk spm kan..konon =p.hak3...afta spm aku xdpt plkn.couple 3 blan..pastu aku masok diploma,couple 2 taun stgh..tu pling lame ah..pastu abes diploma,msa praktikal jap..pastu masa degree, setaun...pastu??mlas nk cter ag...hihihi...

Dari 1st time kuar date....me akan kuarkan duit tuk blanje si dia....da lame2 tu, ase cam terbiasa lak...so, rilex je la kan...nk tanyer org, segan...so, teruskan wat bende yg agk 'xcerdik' tu iaitu blanje kaum adam biler kuar...hurmm...then, aku ni plak jnis manje, so, nk je slalu jumpa...but stp kali kuar tu, mmg aku la yg kne kuarkan blanjew...nk dpat adiah from him ?? blh kire ngan jari bape byk adiah yg aku dpat dari dorang n bape byk adiah yg da aku bg kt dorang..belom kira duit ag...ntah la..aku bole plak cam lembu kne cucuk idung, ikut je kerenah dorang...dorang pnah bg alsan yg dorang student, abes tu, aku ni da keje ke cik abg oit ??? pstu ckap family aku kaya...mmg la family aku kaya..tp abah aku keje tuk family aku, bkan tuk abeskan tuk laki2 cam korang nie....aishhh....tbe2 ase bengang gler..ase dipergunakan sgt lah...tp aku xsedar pn sumer ni smpai la 1 day aku terpaksa story kt kwan baik aku, dorang pn terkejut aku wat sumer tu....
So, konklusinyer, xrugi n mmg plihan betol ah aku tinggalkan korang2 yg slalu hrapkan aku tu...aku bukan boneka...hope dorang akn sedar n xwat mcm yg dorang wat kt aku ni, kt pompuan len...cian kaum hawa ni tao...upenyer da byk aku berhabis pd bnde yg xsepatutnyer >_<

Yang aku paling terasa lak, bler korang berkira ngan aku...kalo kuar, mcm2 korang mtk ngan aku..tp bler smpai besday aku, punyer la ssah korang nk belikan adiah...kalo beli pn, ntah la, brg yg aku ase aku xley nk hargai pn...pastu, smpai kes topup pn nk berkira ngan aku..dah la selama knal, aku yg kne kol korang.smpai bil aku naik..xcerdiknyer aku kan...sorry sbb luahkan sumer ni tp siyes aku sedey sgt2 ngan korang2 yg da 'gunakan' aku selama nie...hope korang jumpa pasangan yg boleh trima korang seadanya n xase menderita  bler ngan korang ~~~

i really hope dat i will fine a real guy dat can make me hepi n appreciate me........