Saturday, 25 May 2013

D.I.Y - GooDieS GifT BaG

Hai ! Ello ! Olla ! Hye !  ^___^ 
ermm....sempena cuti sekolah ni, rmai plak yg nek pelamin kan....jeles i tgk..hihihi....
org len sebok kawen, aku lak sebok la nk g mkan nasi gulai kawah....dulu xsuka sgt g kenduri, tp skrg, da besar ni, kne la rjin kan diri g kan..t smpai turn kiter, nk org dtg jugak....
actually, dlam msa g kenduri tu, aku suka tgk goodies yg drang bg...n ni nk share goodies yg slalu jgk la di wat sndri oleh bkal pengantin (kalo sempat) hehehe..... lets check it out ! =)

 Antra bhan2 yg diperlukan lah : kertas A4, gunting, gam or double tape, pembaris, pensil, pemadam ...

ni plak antara bhan2 yg digukan untuk menghias beg kertas tu t ...

1st : buat garisan pda kertas - supaya senang tuk dipotong mengikut kemahuan ...

ni adalah contoh ukuran untuk kertas saiz A4 ...

2nd : gunting pda bhagian yg berlorek ...


3rd : lipat mengikut garisan yg telah dilukis ...

lipat masuk membentuk beg ... 

4th : letakkan double tap @ gam pda hagian tepi kertas ...

lipat dan lekatkan kertas pda double tape td...n die akan terbentuk seperti di atas =)


ini pandangan atas ...

5th : letakkan double tape pda bhagian bwah kertas dan lipatkannya ...

ini adalah dari pandangan hadapan ... 

6th : lipat pda bhagian ats untuk menutup beg kertas itu ...

inilah hasilnya ^__^

anda boleh lah menghias mengikut citarasa anda =)

So how ??? senang kan ? =) 
ermmm....aku sndiri pn penah impikan tuk wat goodies gift bag ni sndiri msa tiba hari bersejarah ku t...tp xtao la sempat ke x kan ~~~ insyaAllah ^_^ selamat mencuba =)









Saturday, 11 May 2013

10 sifat WOMEN yg GUYS perlu faham !



SENSITIF :'(
Bukan bermaksud suka merajuk, tapi hanya ingin bermanja dan mendapatkan perhatian. Apabila seseorang wanita menyatakan dia sedang bersedih tetapi tidak menitiskan air mata, itu bermakna dia sedang menangis dalam hati. Bila bercakap di telefon, wanita akan cuba meninggikan suaranya utk menyembunyikan tangisannya...


'when girls say nothing, it means everything' ~~~

CEREWET >_<
Bukan bermaksud ‘fussy’ tidak tentu hala, kadang kala ingin lelaki mengikut kata-katanya sekali sekala. Ikutkan saja kemahuan mereka selagi mampu tetapi ingat jangan mengeluh tidak tentu pasal… ini boleh memburukkan lagi keadaan dan boleh membuatkan wanita berasa dirinya telah menyusahkan pasangannya.... 

HALUS ~_~
Ibarat sehelai sutera, cantik, mulus, lembut dan mudah tercarik dan koyak. Walaupun seorang wanita memaafkan seseorang yang lain atas sebab kesalahan, lazimnya wanita akan ingat kesalahan itu untuk disimpan jadi pengajaran… bukan dendam. Dengan sedikit kata2 akan membuatkan hati wanita tercalar.....

IK
HLAS ^_^

Ikhlas seorang wanita tak perlu diragui. Semua wanita mahukan seorang lelaki yang cintakan mereka sepenuh hati dan lelaki juga perlu ikhlas mencintai wanita. Serta menerima dirinya seadanya kerana wanita akan sanggup untuk mengharungi susah senang bersama lelaki yg dicintainya dan menerima baik buruk lelaki itu.....

PERASAAN =)
Wanita suka jika sesekali orang yang disayangi membuat kejutan dengan memberi hadiah, bunga atau sekadar kad ucapan romantis. Mereka akan rasa terharu dan merasakan bahawa dirinya dicintai setulus hati. Dengan ini, dia tidak akan ragu-ragu terhadapmu. Tetapi jangan menyangka bahawa mereka ini mata duitan. Kata2 romantis sudah cukup untuk membuat wanita berasa bahagia dan dihargai.....

PRIHATIN 0_0
Sentiasa memerhatikan keadaan sekeliling dalam diam. Wanita juga mudah jatuh hati pada lelaki yang prihatin dengan selalu ambil berat mengenai mereka dan baik terhadapnya. Ini kerana hati wanita yg terlalu lembut dan mudah tersentuh...

MANJA ^_^
Walaupun dia adalah seorang wanita yang pandai berdikari dan tegas, naluri mereka masih lagi tetap seorang wanita. Suka bermanja bukan hanya kepada insan yang bernama lelaki, namun juga dengan orang lain seperti sahabat atau keluarga. Sifat manja wanitalah yg selalu membuatkan lelaki terpikat...


'wanita yg garang sebelum kahwin, adalah wanita yg paling manja selepas berkahwin' =)
EGO -_-
Wanita yang terlalu sayangkan kekasihnya sanggup menolak ketepi egonya apabila bersemuka dengan yang dicintai. Ini kerana apabila lelaki yang disukai merenung tajam ke dalam matanya, dia akan cair seperti coklat!! Tapi kdg2 wanita cuba berlagak ego utk mengetahui sejauh mana kasih sayang lelaki itu untuknya.....

CINTA ~_~
Cinta pertama bagi wanita adalah yang paling dalam dan tulus. Apabila lelaki yang dicintainya pertama kali dalam diam memberikan tindak balas positif, misalnya menghubunginya melalui telefon, si gadis akan bersikap acuh tak acuh seolah-olah tidak berminat. Namun, menjadi cinta terakhir bg seseorang adalh yg terindah =) 


'moga cinta itu sampai ke syurga' =)

SEKS
Seks bukanlah segala-galanya buat wanita kerana wanita diciptakan dengan sembilan nafsu dan satu akal. Mereka mempunyai nafsu yang banyak dan tidak tertumpu kepada satu saja. Lelaki pula dijadikan dengan sembilan akal dan satu nafsu. Fungsi sebenar lelaki ialah membimbing wanita dan bukan menghanyutkannya.


'lelaki yg sayangkan wanita itu akan membimbing wanita ke jalan yg benar...bukan menyesatkan' =)


*moga tips ini berguna untuk sesiapa yg memerlukn ^___^






LELAKI & WANITA memang dicipta untuk bersama......to my dear : moga cinta kita kekal ke syurga ^_^ 

Sunday, 5 May 2013

BesdaY Baby DinA ke - 1

22 april 2013 - besday princes Zahra Irdina Batrisya ^__^
2x clebrate besday die...kt sg gabai n kt umah die....hihi

besday gurl yg comel kiut miut ! =) daughter of ayah fit n cikwan ....(my beloved uncle n auntie)

ni abg besday gurl - Adam Danish Shafiq =) die susah sgt n tangkap gmbar..asyik lari jew..tp kuat jeles ngan adik die..hehe

Kami berempat decide tuk g sambut besday adik dina kt umah cikwan =) sbelom g tu singgah tesco dlu...beli ap yg patot...kitorang belikan gaun princess kt adik dina =) comel sesangat tgk die pkai...hehehe...
Cik wan wat mi sup n kuih lopes....sedapppp....sumer mkan smpai tmbah2....
sbelom mkan tu ktorang men posing2 ngan besday gurl dlu =) 

satu sorang bergambo ngan adik dina comel ^___^ 


my en naz pn bergambo ngan adk dina =)

me n adik dina syayunk ^___^ 

selamat ulang tahun kelahiran ke pertama baby dina ^_^ moga cpat besar n jd wanita yg solehah =) 



AzZyIn ^___^

Ermmm....aku xpenah cter sal life aku n en Naz kan......ni ase nk bercerita lak sket sebyk....hihi =)
Kitorang ni nk ckap slalu kuar tu xdela kan...cuma weekend ktorang akn cba jgak curik msa tuk jumpa...da alang2 die dkat ngan aku ni, bek gnekan ksempatan ni tuk jumpa kan....lpas ni die da dpt keje...ntah negeri mane die tecampak t...tnggal la aku sorang2 kt selangor darul ehsan nie....huhu
ok..lupekan yg tu dulu.....nk cter sket nie......

Once upon a time . . . . . on 20 april 2013, En Naz ajak aku kuar.....ermm...actually kitorang xde plan pn nk kuar g ane...so, aku mmg ikut je die...
afta da gerak tu, aku tgk die menuju ke putrajaya...dlam aty mcam da bole agak nk g taman sbb smalam die ad tanyer aku sal taman tu....ermmm......

Kitorang g Taman Saujana Hijau Presint 11, Putrajaya ^___^




Ptg tu ujan trun renyai2..tp jap jew...bsahkan tanah sket, pastu ujan stop...bg peluang tuk kitorang jlan2, bersiar2, amek angin n borak2 =) taman tu cantik sgt...pokok2 kt situ tumbuh sihat menghijau...sejuk mata memandang...membuktikan kuasa Ilahi..berfalsafah plak aku...hehe

sowie la kalo terlebih comeyl ! excited dpt tangkap gmbar ngan pkok2 kt c2..hihihi =p

Mcam2 cter ktorang share...dari msa kecik smpai da kuar sekolah...n die plak cter sal mimpi die...nk tao ?? mne bole...rahsia kami berdua....hik3 
sambil jlan2 tu, sempat pulak la kitorang berposing....hik3
da jlan berdua, xde sape nk amekkan gmbar ktorang...so, cari inisiatif sndri... ltak phone ats pagar, set timer...ngeeeee =)




sweet x kami ??? hik3........cik zaza+en naz.......


Old Frenz Meet =)


On 5 april 13 - yuyu smpai kt TBS dri Batu Pahat...memandangkan xde sape dpat g jemput die, aku pn mtk tlong EN.Naz g amek die kt sane...
6 april 13 - ktorang xg mane2 pn...mlam tu je kuar mkan ngan housemate aku at Austin Steak, Bangi =) 




07 April 2013 - Today aku kuar wif en naz, yuyu, azam n billa….dlam ku 9 lbih, azam smpai dri seremban..die dtg amek aku, en naz n yuyu kt ostel aku…then trus gerak…nk tao kitorang g mne ?? hurmm…mcam2 tempat ktrang g tao…hehe…
1st skali, aku n yuyu janji ngan billa nk jumpa kt kl sentral..then lpas ktrang da smpai n masok parking, si billa kol suh g KLCC…ktrang pn gerak la g KLCC lak…aishh…makan ‘jem’ la dlu sbelum smpai tu…n msa tu jugak la aircond kete azam rosak…berpeluh2 ktorang..tp kejap jew…..da smpai kt KLCC tu, billa terkejut tgk aku dtg ngan en naz n yuyu ngan azam…aishh…bkan main bsing la mulut die marah2 ktrang….hehehe…kitorang mkan kt foodcourt KLCC….smbil mkan tu xpyah ckap la kan…xstop si billa ni berceloteh. Kitorang b’3 bole plak gelak mcam en naz n azam xde kt c2…sowie yer awak…iang sopan sayer..hihihi….
After dat ktrang gerak g Times Square…pusing pnya pusing, kt tingkat 6 bru ad parking..aishh…bkan main tggi da…kitrang xtao nk g lepak kt ane…smpai la tbe2 aku bersuara nk coolblog..so, ktorang pn pusing la 1 TS tu cari coolblog tuk aku =)

yuy-billa-azzah-kami wif collblog =)

kami lam kdai kasut kt TS ^_^



posing lam kete...sbelom ke mines =)

Then afta da puas pusing kt TS, si azam ajak ktorang g Mines plak…mcam2 la die nie…hehehe…..so, ktorang pn gerak la g mines lak….da pusing2 tu, aku terliur tgk jeruk kt c2…yeay ! en naz belikan jeruk betik n manga tuk aku ^___^ kitorang beli 3 baju same kt F.O.S-azzah-yuyu-billa-
Hurmm…bler ary da makin ptg, billa pn nak balik kampus die…ak n en naz pn ke balik…azam ntar aku n en naz ke ostel aku…then die tnggu yuyu siap sbb die akan ntar yuyu g terminal kajang tuk balik kelate =)
Sebenarnyer kan…msa kuar ary ni, aku n en naz musykil sgt ngan yuyu n azam..drang ckap drang classmate, but dri cra drang berborak n azam layan yuyu, aku ase, something wrong somewhere nie …..hurmmmmm…..tp xpela..xnk tuduh korang mcam2 ..moga hepi lah yer =) yuyu, thanx 4 coming n insyaAllah, len kali aku dtg batu pahat lak…hihi =)