Saturday, 25 May 2013

D.I.Y - GooDieS GifT BaG

Hai ! Ello ! Olla ! Hye !  ^___^ 
ermm....sempena cuti sekolah ni, rmai plak yg nek pelamin kan....jeles i tgk..hihihi....
org len sebok kawen, aku lak sebok la nk g mkan nasi gulai kawah....dulu xsuka sgt g kenduri, tp skrg, da besar ni, kne la rjin kan diri g kan..t smpai turn kiter, nk org dtg jugak....
actually, dlam msa g kenduri tu, aku suka tgk goodies yg drang bg...n ni nk share goodies yg slalu jgk la di wat sndri oleh bkal pengantin (kalo sempat) hehehe..... lets check it out ! =)

 Antra bhan2 yg diperlukan lah : kertas A4, gunting, gam or double tape, pembaris, pensil, pemadam ...

ni plak antara bhan2 yg digukan untuk menghias beg kertas tu t ...

1st : buat garisan pda kertas - supaya senang tuk dipotong mengikut kemahuan ...

ni adalah contoh ukuran untuk kertas saiz A4 ...

2nd : gunting pda bhagian yg berlorek ...


3rd : lipat mengikut garisan yg telah dilukis ...

lipat masuk membentuk beg ... 

4th : letakkan double tap @ gam pda hagian tepi kertas ...

lipat dan lekatkan kertas pda double tape td...n die akan terbentuk seperti di atas =)


ini pandangan atas ...

5th : letakkan double tape pda bhagian bwah kertas dan lipatkannya ...

ini adalah dari pandangan hadapan ... 

6th : lipat pda bhagian ats untuk menutup beg kertas itu ...

inilah hasilnya ^__^

anda boleh lah menghias mengikut citarasa anda =)

So how ??? senang kan ? =) 
ermmm....aku sndiri pn penah impikan tuk wat goodies gift bag ni sndiri msa tiba hari bersejarah ku t...tp xtao la sempat ke x kan ~~~ insyaAllah ^_^ selamat mencuba =)









No comments:

Post a Comment