Saturday, 30 March 2013

Kami Juara Paintball !

Sejujurnyer.....aku xpenah main paintball ! dgr paintball pn aku da ase sakit2 kne tembak...huhu
but...on 02 march 2013, aku ngan housemate aku akn lwan paintball tuk pertama kalinyer...
awal2 pg kami da bgn...kami kne berkumpul kt tempat lawan tu kul 8 pg...so, kire kami breakfast kt sane ah...ad yg g ngan bas..but kami decide tuk g ngn kete sndri..snang nk balik t....

kami group pertama smpai...so, pnaskan bdan dlu..tgk2 pdang n posing ! hehehe

Perkara penting kena tahu semasa Main Paintball : Cara Bermain Paintball Dengan Selamat
  • Sila sain dokumen, pihak penganjur takkan bertanggungjawab atas kecederaan yang korang alami sebab dorang dah terangkan tentang bahaya main Paintball masa briefing.
  • Sila pakai baju longgar dan keras supaya bila korang kena tembak tu, bullet yang ditembak ke arah korang akan melurut jatuh..baju yang keras akan menyelamatkan kulit korang dari lebam dan pendarahan dalaman.
  • Sila buat warm up terlebih dahulu sebelum masuk dan main tembak tembak ni. Macam korang bersukan, kalau tak warm up dulu..nanti badan korang akan kejang dan sakit sakit selepas main game.
  • Sila pakai Goggle aka. Mask aka. Topeng yang diberikan semasa dalam kawasan bermain. Walaupun korang dah kalah, korang kena pakai Goggle ni jugak sebab takut bullet terkena mata atau bahagian kepala.

Kami bersedia melawan musuh !!!

suasana perlawanan .....

muka bahagia da jd JUARA ! ^__^

we r da CHAMPION ! bangga sesangat sbb da kalahkan team laki =)


afta da menang, kitorang balik rehat...but ptg tu kuar jap ngan my en naz ...die blanja sushi n boost sbb juara paintball ! thanx dear !!!









No comments:

Post a Comment